Noniin tänään oli sitten vähän sateisempi päivä. Tämän lisäksi koko päivä oli täynnä pieniä epäonnistumisia ja huonoa tuuria. Tarkoitus oli kiertää useampi Speysiden tislaamo, mutta onnistuimme käymään vain yhdessä. Onneksi tämä oli alueen paras eli Macallan. Eihän kenellekään tullut mieleen, että ehkä lauantaina kaikki tislaamot eivät välttämättä ole auki. Kävimme suhteellisen monen tislaamon pihalla ennen kuin tajusimme luovuttaa. Elämä on. Tämän lisäksi meille selvisi, että ennen matkaa hankittu adapteri ei sopinut Applen latausjohtoon. No ei siinä mitään. Siinä sitten muutama tunti etsittiin Elginin kaupoista uutta adapteria. Onneksi se kuitenkin loppujen lopuksi löytyi Asdasta (paikallinen halpishypermarket) :)

Tislaamot

  1. Macallan
  2. Cardhu
  3. Cragganmore
  4. Knockando

Macallan oli kyllä todella hieno tislaamo. Saimme tietenkin ilmaiset maistiaset ja erittäin hyvää palvelua! Harmi vain, että Macallanin tislaamoalue oli niin suunnattoman iso ettei siitä saanut otettua kunnollista kuvaa. Meillä oli tämän lisäksi myös pieniä ongelmia paikallistaa itse tislaamoa, koska Nokian "älypuhelimen" navigaattorin mukaan Macallanin tislaamo oli keskellä metsätietä… Käytännössä koko päivä oli pientä edestakaisin ajelua ja eri tislaamojen etsimistä. Tästä voi antaa Nokialle pitkän ja paksun miinuksen. Voin olla aika varma, että iPhonen maksullinen TomTom tai Navigon olisi toiminut huomattavasti paremmin.

 

Macallan Barley

 

Maistiaset Macallanin Visitor Centerissä!

 

Macallan Tastings

 

Ajettiin myös huvin vuoksi noin 14 mailin pituinen kiertoajelu erästä pikkutietä pitkin. Tällä tiellä kohtasimme muun muassa fasaanifarmin, oravia ja lampaita. Loppupäässä oli myös todella hieno ja vanha kivikirkko, minkä kohdalla oli ilmeisesti tapahtunut isompikin taistelu noin 1600-luvulla. Kävimme myös River Speyn rannalla. Sen verran tullut jo ajettua, että pitää varmaan huomenna laittaa lisää löpöä Fordiin.

 

River Spey ja Cromdalen vanha kivikirkko

 

River Spey ja Cromdalen kivikirkko

 

Tulimme takaisin Elginiin noin neljän jälkeen iltapäivällä ja ehdimme vielä hyvin vierailemaan Gordon & McPhailin myymälässä. Aikamoinen paikka. Kaupassa oli ihan oma dedikoitu Whiskey Room missä kallein pullo oli vain noin miedot 13 000 puntaa. Perusviskit olivat hienosti hyllyssä esillä ja vähän sitten kalliimmat lasikaapissa. Tunti vierähti kyseisessä paikassa aika nopeasti. Sieltä sitten itse kukin osti muutaman viskin mukaan. Hauskimpia olivat pienet (5 cl) indie-pullotukset. Perushinnat kuitenkin huomattavasti halvempia kuin Suomessa. Kovin olisi tehnyt mieli ostaa enemmän, mutta pitää säästää tilaa vielä mahdollisille ostoksille Edinburghissa. Siellä on kuitenkin eeppisin viskikauppa ikinä, Royal Mile Whiskes.

 

Ostoslista @ Gordon & MacPhail

  • Glenlassauch 26 yo
  • Connosseurs Choice Caol Ila 10 yo
  • Royal Loch Nagar 10 yo
  • Dalwhinnie 10 yo
  • Glenkinniech 12 yo
  • Oban 14 yo

Suoritimme myös erittäin pakollisen vierailun Elginin Starbucksissa. On se kumma kun kyseinen ketju ei ole vielä tullut Suomeen. Huomenna on sitten tarkoitus mennä Invernessin ja Loch Nessin kautta Isle of Skyelle. Toivottavasti bongataan Nessie.

 

PS. Skottiaksentti on kyllä kuuminta hottia. Turisteihin suhtaudutaan yllättävän positiivisesti.

 

PSS. Säkkipilli on kyllä aivan kakkosesta.

 

Kilttimiehet kuittaa!