Ensimmäinen osa matkasta viskien valtakuntaan on suoritettu. Onnistunut lento Helsingistä Amsterdamiin ja sieltä vaihdon kautta Edinburghin sateiseen ja koleaan ilmastoon. Pieniä ongelmia havaittu heti Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Risto aka. problem child kylvää pelkoa virkailijoihin ja saa hieman erityiskohtelya epäilyttävien matkatavaroiden toimesta. Tässä vaiheessa pysytää vielä tiukasti vesilinjalla ja nautitaan hieman ylihintaiset automaagikahvit (3 e / kuppi). Calle edustaa ja tilaa puolukka-savuporo-ruisleivän. Mitä helv..? Tässä vaiheessa ei vielä viskiä. Kuten tavallista lento oli reilusti myöhässä Helsingistä, mutta ei haittaa. Hyvä matkaseura (ainakin vielä) korvaa odottelun. Lentomatka ehkä toistaiseksi sosiaalisin kokemus tähän asti. Risto vetää unta palloon ja Calle lueskelee kirjaa norsujen kasvatuksesta(?)

Kuten moni jo etukäteen kovasti mainosti niin juomat todella ovat ilmaisia ainakin KLM:n lennoilla. Hyvät juomat ja välipalat (2 leipää) mutta aivan helvetin pahaa kahvia. Se on kuulemma orgaanista ja siltä se todella maistuukin. Jälkiruokakeksi vähän hyvitti kahvin aiheuttamaa katkeraa mielialaa.

 

Edinburghissa on tarkoitus hotellin kautta mennä hieman tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja katsomaan nähtävyyksiä kuten Brewdog Bar. Ilmeisesti näitä on vain 2 kappaletta Skotlannissa. Toinen on Aberdeenissa. Saatetaan ehkä jopa myöhemmin vahingossa eksyä sinnekin. Päätavoite on kuitenkin tällä hetkellä mennä Speysiden kautta Isle of Skyelle ja sieltä aina takaisin Edinburghiin.

 

Yritetään saada lisää päivityksiä myöhemmin. Slàinte!