Tässä vaiheessa iso osa Skotlantia on jo tullut hyvin tutuksi. Meidän alkuperäinen matkasuunnitelmahan oli mennä Edinburghista aina Speysiden läpi Orkneylle ja ajaa länsirannikkoa takaisin, mutta päätettiin kuitenkin tehdä viime hetken muutoksia. Jälkikäteen voin sanoa, että teimme erinomaisen ratkaisun. Käytännössä ollaan nähty kaikki tärkeimmät paikat Skotlanissa. Paikallisten mukaan ei voi sanoa että on käynyt Skotlannissa, jos ei ole vierallut Isle of Skyelle. Se on kyllä ihmeellinen paikka.

Skye

Skye

 

Lähdettiin ajamaan heti aamulla kohti Taliskerin tislaamoa. Valitettavasti jälleen Nokian navigaattori ei sitten yhtään tajunnut missä kyseinen tislaamo sijaitsee, joten jouduttiin hieman improvisoimaan. Tällä kertaa kuitenkin kaikki meni kuin elokuvissa ja löydettiin tislaamo ilman sen suurempia ongelmia. Maskauksen haju tislaamon pihoisa on kyllä aika hapokas. Se ei ole hirveän miellyttävä. Taliskerin tislaamo olikin sitten oikea kunnon turistikohde.Koko tislaamo täynnä kaiken maailman hämmentäjiä. Talisker 10 yo  oli kuitenkin erinomaista, mutta ehkä vähän liian mausteista.

 

Taliskerin jälkeen auton keula suuntasi kohta Obania. Taliskerista Obaniin on suhteellisen pitkä ajomatka ja kello oli aika paljon. Visitor Center meni viideltä kiinni, joten suoritimme etenemisen raskaalla kaasujalalla. Pitkän ja uuvuttavan ajomatkan jälkeen saavuimme perille ja ehdimme Obanin Visitor Centeriin noin 10 minuuttia ennen sulkemisaikaa. No sehän riittää! Valitettavasti maistiaiset jäivät väliin. Matkamuistot mukaan ja välitön poistuminen. Arvoitukseksi jäi myös missä varsinainen tislaamo oli, koska Visitor Center oli nimittäin aivan keskellä Obanin keskustaa. Meidän oli tarkoitus mennä Obanista lautalla islaylle, mutta kun ajoimme lautan sisäänpääypuomille saimme tietää, että seuraava lautta lähtee Islaylle vasta keskiviikkona. We haz failed. Olisi tietenkin voinut selvittää tämän etukäteen, mutta eipä se mitään. Elämä jatkuu. Muutenkin Obanin keskusta oli suhteelllisen haastava navigoida autolla. Kaksi liikenneympyrää peräkkäin on kyllä erittäin hapokas yhdistelmä.

 

Talisker

 

Tislaamot

  1. Talisker
  2. Oban

Suuntasimme Obanista sitten Stiirlingiin, joka on noin muutaman tunnin päässä Edinburghista. Matkan varrella oli taas paljon mielenkiintoisia maisemia. Pysähdyimme noin puolessa välissä matkaa Old Millissä, jonka vieressä oli myös Whisky Center. Vähän välipalaa matkalaisille ja tarttuihin sieltä yksi viskikin mukaan - MacPhail Collection Highland Park 8 yo. Stirling olikin vähän isompi paikka joten pääsimme taas takaisin sivistykseen ja mukavuuksien kuten puhelinverkon ja langattoman verkon pariin. Tietenkin meillä oli taas haitusen ongelmia löytää majapaikkaa,  mutta pienen pyörimisen jälkeen sekin löytyi. Hauskaa, että Stirlingissa meidän Bed & Breakfast oli kaikista halvin. Vain 25 puntaa yö. Löysimme Stirlingin keskustasta myös nohevan australialaisen pubin The Kilted Kangaroo. Kaupunki oli aika hiljainen maanantaina.

 

Suhteellisen halpaa

  • Pint of Bullmers 3,35
  • Pint of Fosters 2,90
  • Pint of Strongbow 2,90
  • Pint of Amstel 2,90

Huomenna Falkirkin ja Glenkinchien tislaamon kautta takaisin Edinburghiin. Matka lähenee loppuaan ja kilometrejä on kertynyt aika kiitettävästi.

 

Todo

  • Taste some more real ales
  • Buy several rare whiskies

Treaslane River oli myös erittäin hieno! Kuva alapuolella.

Treaslane River

Terveisiä Stirlingistä!