Valitettavasti sunnuntaina emme käyneet yhdessäkään tislaamossa. Syy lienee itsestäänselvä. Matkaamme on kuitenkin tästä huolimatta liittynyt neljäs matkustaja :)

Agnus the Highland Cow

 

Agnus

 

Tässä myös liveversio

 

Highland Cow

 

Tänään päämääränä oli Isle of Skye ja tuttuun tapaan sadetta ja sumua oli koko päivän. Aamulla oli hieman heikko happi muutaman ylimääräisen oluen jälkeen Elginin paikallisessa pubissa. Hyvä skotlantilainen aamiainen kuitenkin pelasti paljon. Ajomatka oli suhteellisen pitkä yhdelle päivälle ja meillä oli muutama erittäin tärkeä välipysähdys matkan varrella kuten Inverness ja Loch Ness. Inverness ei ollut mitenkään ihmeellinen. Suhteellisen iso kaupunki. Loch Ness olikin sitten jotain ihan muuta. Mahtavat maisemat. Valitettavasti ei bongattu Nessietä vaikka kovasti yritettiin. Löydettiin kyllä miehekäs kopio Nessiestä paikallisesta Loch Nessin Exhibition Centerissä  Matkan varrella Loch Nessistä Isle of Skyelle kävimme myös katsastamassa kaksi upeaa skotlantilaista kivilinnaa. Urquahart ja Eilean Donan. Kuten sanoin linnat olivat todella upeita ja juuri semmoisia minkälaiseksi historialliset kivilinnat saattaakin kuvitella. Oli kuitenkin suhteellisen säälittävää, että kummankaan linnan lähelle ei päässyt ilman ylihinnoiteltua turistilippua. Onneksi Ristolla oli kunnon kamera mukana. Rahat pitää täällä säästää viskiharvinaisuuksiin! Pysähdyimme myös syömään pieneen kahvilaan matkan varrella.

 

Loch Ness

 

Loch Ness 1

 

Loch Ness

 

Loch Ness 2

 

Castle Eilean Donan

 

Eilean Donan

 

Saavuimme noin kello neljän jälkeen Isle of Skyelle. Emme olleet vielä sopineet mitään erillistä päämäärää , joten taas kerran adhoc-arpanopat kehiin. Lopulliseksi valinnaksi hieman ristiriitaisen neuvottelun jälkeen valittiin Dunvegan. Oletimme, että se olisi ollut vähän isompi kylä, mutta  toisin kävi. Muutama rakennus yhden pienen tien varrella. Onneksi saimme sieltä majapaikan. Täytyy sanoa, että ehdottomasti paras majapaikka tähän asti. Dunvegan on meren rannalla. Tämä oli yksi syy miksi valitsimme sen. Meidän majapaikasta oli meren rannalle kirjaimellisesti 5 metriä. Välittömässä läheisyydessä viihtyi myös useampi lammas.

 

Kävimme nopeasti syömässä paikallisessa ravintolassa. Se taisikin olla ainoa siellä, joten vaihtoehtoja oli vähän laihasti. Tämän jälkeen siirryimme luonnollisesti muutaman metrin päässä sijaitsevaan kellaribaariin odottelemaan tulospalvelua Suomen finaalipelistä. Oli kyllä aika mahtava fiilis siinä vaiheessa kun tajuttiin että Suomi voittaa ja vähän kyllä harmitti ettei nähnyt peliä. Mutta aivan mahtavaa että voitettiin! Joko radiossa soi Den Glider In? Iso kiitos kotipuolen tulospalvelulle :)

 

Pientä hämmennystä kellaribaarissa aiheutti myös kommentti "Kuis menee pojat?" joka tuli paikalliselta. Ei ehkä ihan odotettu, että joku puhuisi suomea noin pienessä paikassa missä on asukkaita ehkä sqrt(15 + 1). Kyseinen henkilö oli kuulemma Keith Armstrongin kaveri ja oli ollut häneen luonaan Suomessa 80-luvulla pari vuotta. Lol? Majapaikassa avasimme Suomen voiton kunniaksi Glenkinnichie 12 yo. Oli voittoisan hyvää! Valitettavasti majapaikan huoneissa oli vain parisängyt, joten jouduimme jakautumaan kahteen eri huoneeseen. Kolme on hieman hankala luku, joten tämä tarkoitti ehdottomasti sitä, että jonkun oli nukuttava yksin. Onneksi Calle ilmoitti heti, että nukkuu mielellään Riston vieressä. Eipä siinä sitten auttanut muu kuin henkilökohtaisen kyyneleen kera eristäytyä omaan huoneeseen. Kiitti vaan.

 

Tässä vielä muutama maisemakuva matkan varrelta.

 

Sumuvuoret

 

Pato

 

Pato 2

 

Huomenna sotasuunnitelmana on mennä Taliskerin kautta Obanille ja sieltä aina Islaylle. Katsotaan mitä saadaan aikaseksi. Olisi kyllä aika mahtavaa, jos ehtisimme käydä Islayllä ja esimerkiksi Ardbegin, Laphroaigin sekä Lagavulinin tislaamoilla :)

 

Tosiaan enpä ole muistanut mainita mitä skotlantilainen aamiainen sisältää. Tässä lista.

  • Puolikas paistettu tomaatti
  • Paistettuja herkkusieniä
  • 2 siivua paistettua pekonia
  • Paistettu makkara
  • Paistettu kananmuna
  • Paahtoleipää
  • Black Pudding
  • Tuoremehu
  • Kahvi / Tee

PS. Oikeasti täällä ei ole puhelinverkkoa missään. Aina No Service. Wtf? Wifistä ei mitään toivoa…

 

Jatketaan huomenna. Cheers mates!